Lammentrecôte med örter och gremolata

Lammentrecôte med örter och gremolata
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Lammentrecôte med örter och gremolata

12 ingredienser

25 m

Ugnsstekt lammentrecôte med rosmarin och timjan. Toppa med härlig gremolata på citron, vitlök och persilja.

Ingredienser

portioner
  • 600 g svensk lammentrecôte
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad

gremolata

  • 2 citroner, zest från
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl citron, saft

Gör så här

  1. Blanda samman alla kryddor och klappa in det i det rumstempererade köttet. Stek köttet i olivolja och smör på medelhög värme tills alla sidor har vacker färg.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt det gå färdigt i ugnen på 125 grader till en innertemperatur om 60 grader för mediumstekt kött. Ta ut köttet och låt det vila i ca 15 minuter innan du skär upp det i 1,5 cm tjocka skivor.

Gremolata

  1. Blanda samman alla ingredienser till en jämn sås. Toppa lammet med den goda gremolatan.