Lammdolmar med tomatsås

Lammdolmar med tomatsås
Foto: TV4

Receptet till de här lammfärsfyllda kåldolmarna kommer från Jemen. Dolmarna får koka i tomatsås. Servera kokt ris och bröd till.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 medelstort vitkålshuvud
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 450 g lamm- eller nötfärs
  • 220 g ris, kokt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär loss kålstocken. Koka upp rikligt med vatten, salta och lägg i kålhuvudet med stockänden upp. Lossa och ta upp bladen efter hand som de mjuknar, låt dem rinna av och kallna. Täck bottnen på en långpanna, 25x35 cm, med de grova ytterbladen som ska ge fukt åt dolmarna under tillagningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda köttfärs, kokt kallt ris och vitlök, krydda med salt och peppar. Lägg 2 msk av fyllningen på varje kålblad och rulla ihop dem till dolmar. Lägg dem med skarvarna nedåt i den kålbottnade långpannan.
  3. Blanda tomatkross och citronsaft och häll det över dolmarna. Täck med aluminiumfolie och grädda i ugnen ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept