Lammcurry med spenat

Lammcurry med spenat
Foto: TV4

Denna rätt är en så kallad torr indisk curry. Sådan curry brukar i Indien anses vara ett tecken på ekonomiskt välstånd; man behöver inte dryga ut köttet. Lamm och spenat är en fin kombination. Du lagar dessutom den här curryn snabbt och lätt. Servera med ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700-800 g benfritt lammkött
  • 250 g fryst bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 mogna tomater
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 0,5-1 dl matolja
  • 1 tsk garam masala

Gör så här

  1. Tina spenaten och krama ut vätskan. Skär köttet i centimeterstora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök och skär tomaterna i centimeterbitar.
  2. Lägg kött, spenat, lök, vitlök och tomater i en kastrull. Krydda med paprika och gurkmeja. Häll på vatten och salt och koka tills köttet är mört, ca 15 minuter.
  3. Sätt till oljan och låt blandningen koka under omrörning tills nästan allt vatten dunstat bort och spenaten är ljusbrun. Sätt till garam masala och smaka eventuellt av med mer salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept