Den här grytan sköter sig nästan själv i ugnen, men tar lite tid på sig att bli färdig. Kryddorna blir extra smakrika av att de fräses i olja. Servera kokt basmatiris till.
Värm ugnen till 225°. Skala och hacka löken fint. Skär äpplena i klyftor, ta bort kärnorna och tärna fruktköttet. Skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse med några msk vetemjöl i. Skaka om så att bitarna blir inmjölade. Bryn sedan köttet i omgångar i så lite fett som möjligt. Lägg över i en ugnssäker form eller gryta.
Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll skyn över köttet. Fräs lök- och äppelhack och rör ner curry, spiskummin, vinäger, farinsocker och kajennpeppar. Låt fräsa någon minut på rätt stark värme. Häll i buljong, koka upp och slå alltsammans över köttet.
Rör om väl, täck formen med folie eller grytan med lock och baka i ugnen i ca 1 1⁄2 timme eller tills köttet är mört. Tips: Servera små skålar med olika tillbehör; avrunnen yoghurt, tunna gurkskivor, kokosflingor eller fint hackad röd eller gul paprika. Avrunnen naturell yoghurt är mycket gott till kryddstarka grytor som den här.