Lammbringa i savojkål

Lammbringa i savojkål
Foto: TV4

Får i kål är en något bortglömd husmanskost för dig som tycker om att lägga ner tid och omsorg på maten. Den här varianten lagas av savojkål i stället för traditionell vitkål och serveras med olika primörer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg lammbringa
  • 1 savojkålhuvud
  • 0,5 msk salt
  • 10 vitpepparkorn, grovt krossade
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 700 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 10 rädisor
  • 5 gröna sparrisar
  • 0,5 knippa persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i jämntjocka bitar och skär kålen i klyftor eller tärningar. Varva kött och kål i en gryta och strö salt och de grovt krossade vitpepparkornen mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på vattnet, koka upp, skumma och låt sakta sjuda under lock ca 1–1 1/2 timme eller tills köttet är kokt.
  2. Skala potatis och morötter och ansa salladslökarna. Skär potatis, morötter, salladslök, sparris och rädisor i mindre bitar. Lägg grönsakerna i grytan när 10 minuter av koktiden återstår.
  3. Strö över rikligt med persilja och servera i varma djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept