Lammbräss på spett med chilensk pebre

POPULÄRT
Lammbräss på spett med chiliensk pebre
Foto: TV4
Daniel Belmonte
Daniel Belmonte

Lammbräss på spett med chilensk pebre

Av: Daniel Belmonte

Från: Grillmästarna

20 ingredienser

45 m

Lammbräss en en fin liten delikatess som egentligen är en körtel. Här tillagas den marinerad på spett med paprika och champinjoner tillsammans med den heta chilenska salsan pebre.

Ingredienser

portioner

marinad

  • 1 msk soja
  • 15 cl öl
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt (efter smak)

Spett

  • 250 g lammbräss
  • 6 champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • färsk koriander

Chilensk pebre

  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

Lammbräss på spett

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner lammbrässen. Låt marineras medan du skär grönsakerna till spetten.
  2. Värm upp grillen till ca 180 grader.
  3. Gör två spett och varva lammbräss med champinjoner, rödlök och paprika.
  4. Grilla spetten i 30 minuter, glöm inte att vända spetten då och då. När de är färdiga lägger du över spetten på en tallrik och toppar med hackad koriander.

Chilensk pebre

  1. Dela citronen i mitten och grilla den på direkt värme tills att du får en bra grillyta på den.
  2. Finhacka tomat, lök och koriander. Lägg allt du har hackat i en skål, pressa över citronen och lägg i olivolja, vitvinsvinäger och vitlök. Salta efter eget tycke.