Lammbräss på spett med chilensk pebre

45 m
2
Lammbräss på spett med chiliensk pebre
Foto: TV4
45 m
2

Du behöver

Marinad

  • 1 msk soja
  • 15 cl öl
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, efter smak

Spett

  • 250 g lammbräss
  • 6 champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • färsk koriander

Chilensk pebre

  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Lammbräss på spett
    Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner lammbrässen. Låt marineras medan du skär grönsakerna till spetten.
  2. Värm upp grillen till ca 180 grader. Gör två spett och varva lammbräss med champinjoner, rödlök och paprika.
  3. Grilla spetten i 30 minuter, glöm inte att vända spetten då och då. När de är färdiga lägger du över spetten på en tallrik och toppar med hackad koriander.
  4. Chilensk pebre
    Dela citronen i mitten och grilla den på direkt värme tills att du får en bra grillyta på den.
  5. Finhacka tomat, lök och koriander. Lägg allt du har hackat i en skål, pressa över citronen och lägg i olivolja, vitvinsvinäger och vitlök. Salta efter eget tycke.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept