Lamm- och grönsakspurésoppa

Lamm- och grönsakspurésoppa
Foto: TV4

Jordnötssmör och citron ger den här soppan en annorlunda och spännande smak. Den lagas enkelt med hjälp av en mixer eller mixerstav. Annars kan du mosa sönder grönsakerna med en visp. Receptet till den här soppan kommer från Sudan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammbringa med ben
  • 1,5 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 medelstora morötter
  • 1 stor klyfta vitkål
  • 100 g färska brytbönor
  • 2 msk jordnötssmör
  • saft av 1/2 citron
  • 1 dl kokt långkornigt ris
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och häll på vattnet, låt koka upp och skumma noga. Salta och koka köttet på svag värme med locket på i 30 minuter.
  2. Skala lök, vitlök och morötter och skär lök, morötter, vitkål och brytbönor i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan tillsamman med vitlöksklyftorna och koka grytan ytterligare 20 minuter.
  3. Ta upp köttet, skär loss det från benen och hacka det fint. Häll av hälften av buljongen och spar det. Mixa grönsakerna med resten av buljongen till puré. Spä grönsakspurén med resten av buljongen till lagom soppkonsistens. Rör i köttet, jordnötssmöret, citronsaften och riset och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept