Lamm- och böngryta

Lamm- och böngryta
Foto: TV4

Den här köttgrytan är kryddad med mycket chili och grönsaker. Potatisen reder grytan och gör såsen simmig. Servera grytan med kokt ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 6 potatisar av fast sort
  • 250 g haricorts verts

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och skär chilin i tunna skivor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg i löken och fräs den i 1 minut. Tillsätt chilin, saltet, sockret och vattnet. Lägg på lock och koka grytan på svag värme i 30 minuter.
  3. Skala under tiden potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar. Lägg ner potatisen i grytan och koka ytterligare 10 minuter. Lägg i bönorna och koka grytan 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept