Lamm med vitlök, ingefära och tomat

Lamm med vitlök, ingefära och tomat
Foto: TV4

En smakrik indisk lammcurry med koriander, grön chili och paprika.

14 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g benfritt lammkött
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 msk röd chilipeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk hackad färsk koriander
  • Till garnering:
  • 1 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Skär lammköttet i drygt centimeterstora bitar. Hacka tomaterna och skala och hacka vitlöken.
  2. Lägg kött, tomater och vitlök i en kastrull, häll på vatten och salt och krydda med chilipeppar, ingefära, gurkmeja och paprika. Häll på olivoljan, koka upp och koka tills köttet är mört och oljan flyter upp, 20–25 minuter. Passa kastrullen och se till att den inte kokar torr, stänk i så fall över lite vatten så att kryddorna inte bränns.
  3. Hacka koriander och grön chili. Blanda i koriandern i grytan och låt smakerna blandas någon minut. Strö chilifrukt över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept