Lamm med paprikasås

Lamm med paprikasås
Foto: TV4

Lammkött med ben har rik smak och blir mört när det får koka i buljong.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,4 kg lammrygg i bitar

Till koket:

  • 1 tärning nötbuljong
  • 1 morot, i bitar
  • 1 liten gul lök, i klyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-4 stjälkar persilja

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl silad buljong från koket
  • 2 msk crème fraîche
  • paprikapulver
  • 2 paprikor, hackade

Gör så här

  1. Lägg lammet i en gryta. Slå på vatten så det precis täcker och koka upp kraftigt. Skumma ytan noga och lägg sedan i buljongtärning, grönsaker och kryddor. Koka sakta under lock 1 timme.
  2. Lägg upp kött och grönsaker, sila buljongen.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med buljong och koka 10 minuter. Tillsätt crème fraîche och paprikapulver. Smaka av med salt och slå såsen över köttet. Fräs den hackade paprikan hastigt i en panna och slå den över köttet. Servera ris eller kokt potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept