Räkor med ris och dill (meygu polo)

Du behöver

  • Ris 4 dl
  • 150 gr tigerräkor eller vanliga räkor
  • En burk krossade eller passerade tomater
  • En knippe dill ca 100 gr
  • En gul lök
  • 0,5 tsk grillkrydda
  • 0,5 tsk curry till tomatsåsen
  • 1 tsk curry till riset
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 dl cornflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ca 1,5 liter vatten. Lägg riset i vattnet. Tillsätt kryddor, curry,
  2. Salt och hackad dill. Koka i 5-8 minuter beroende på riset sort, häll bort
  3. Vattnet i ett durkslag. Bryn löken under tiden med 1 tsk curry. Häll i
  4. Krossade tomter och låt puttra till en tomatsås. Lägg i räkor och låt den
  5. Blanda sig med resten. Låt den inte koka, då finns det risk att räkorna blir
  6. Sega. Häll 2 msk olja och 2 msk vatten samtidigt i en teflonkastrull.
  7. Lägg lite cornflakes i kastrullbotten. Varva riset med räksåsen. Lägg på
  8. Locket och låt ångkoka på medelvärme ca 25 minuter. Vänd på riset i ett
  9. Stort fat. Du får ett ris med en gyllene guldhinna som är mycket vacker.
  10. Servera med tzatsiki eller sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept