Räkor med ris och dill (meygu polo)

Du behöver

  • Ris 4 dl
  • 150 gr tigerräkor eller vanliga räkor
  • En burk krossade eller passerade tomater
  • En knippe dill ca 100 gr
  • En gul lök
  • 0,5 tsk grillkrydda
  • 0,5 tsk curry till tomatsåsen
  • 1 tsk curry till riset
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 dl cornflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ca 1,5 liter vatten. Lägg riset i vattnet. Tillsätt kryddor, curry,
  2. Salt och hackad dill. Koka i 5-8 minuter beroende på riset sort, häll bort
  3. Vattnet i ett durkslag. Bryn löken under tiden med 1 tsk curry. Häll i
  4. Krossade tomter och låt puttra till en tomatsås. Lägg i räkor och låt den
  5. Blanda sig med resten. Låt den inte koka, då finns det risk att räkorna blir
  6. Sega. Häll 2 msk olja och 2 msk vatten samtidigt i en teflonkastrull.
  7. Lägg lite cornflakes i kastrullbotten. Varva riset med räksåsen. Lägg på
  8. Locket och låt ångkoka på medelvärme ca 25 minuter. Vänd på riset i ett
  9. Stort fat. Du får ett ris med en gyllene guldhinna som är mycket vacker.
  10. Servera med tzatsiki eller sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept