Potatis i knyte

4

Du behöver

  • 500 g kokt potatis
  • 1 kokt eller stekt
  • kycklingfilé
  • 100 g saltgurka
  • 2 kokta ägg
  • 1 dl gröna ärter
  • 0,5 dl cremfriache
  • 2 dl majonnäs, gärna med citronsmak
  • 1 paket filodeg
  • Till garnering:
  • Bredbladig persilja Paprika

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Pressa potatisen och skär kycklingen i småbitar.
  3. Tärna saltgurkan och äggen och blanda med potatisen och kycklingen. Blanda i ärterna och majonnäsen i röran.
  4. Skär filodegsarken i fyrkanter, cirka 10x10 centimeter. Tryck ner dubbla degark i formarna på en muffinsplåt. (Det går också att hänga degarken över upp- och nedvända ugnsfasta glas, klädda med bakplåtspapper) Grädda 4?5 minuter i 200 graders ugn. Ta ut degkorgarna och låt dem svalna.
  5. Klicka kycklingsalladen i degkorgarna och garnera med persilja och paprika. Det går även bra på en bit knäcke bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept