Lahmacun med lammfärs, fetaost och mynta

Lisa Lemke 2016

Lahmacun med lammfärs, fetaost och mynta

15 ingredienser

25 m

I Turkiet hittar vi lahmacun, en variant på pizza med mängder av goda fyllningar. Antingen gör man lahmacun från scratch, med bröd och fyllning. Eller fuskar vi oss här fram genom att använda färdiga libabröd som du köper i mataffären. Får du inte tag i libabröd kan du även använda dig av mjuka tortillabröd eller mjuka tunnbröd. /Lisa

Ingredienser

portioner
  • 4 libabröd
  • 2 tomater (stora)
  • 1 röd paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 400 g lammfärs
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk malen spiskummin
  • chiliflakes (efter tycke och smak)
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 knippe mynta
  • granatäpplekärnor
  • 150 g fetaost [1 förp]

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Hacka eller mixa tomater, paprika, vitlök, gul lök och persilja fint och lägg i en skål. Tillsätt lammfärs, salt, spiskummin, chili, svartpeppar samt saft och rivet skal från citronen. Rör samman noga till en slät smet och provstek en liten bit för avsmakning.
  2. Lägg ut libabröden på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Fördela färsen jämnt över bröden och grädda på varm plåt i mitten av ugnen. Ändra gärna till grill när du sätter in pizzan, men ha undervärme på när du värmer upp ugnen. Grädda i ca 10 minuter eller tills färsen är genomlagad och brödet börjar få färg.
  3. Toppa den nygräddade pizzan med finhackad mynta, granatäpplekärnor och söndersmulad fetaost.