Laham ma lobia

1 h
4
Laham ma lobia
Foto: Angelica Zander
1 h
4

Du behöver

  • 500 g nöt- eller lammgrytbitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, riven
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 sötpotatisar, skalade och skurna i bitar
  • 150 g haricots verts, frysta eller färska

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
  2. Rör ner köttet och kryddorna. Bryn köttet runt om.
  3. Tillsätt vatten så att det täcker köttet, låt koka upp och täck med lock, låt sjuda i 30 minuter.
  4. Tillsätt sötpotatis och låt sjuda ytterligare 20 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter eller tills alla ingredienser är färdigkokta. Tänk på att inte koka haricots verts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept