Laga indisk curry som Markus Aujalay

En riktigt god indisk curry avgör vem gör står kvar i tävlingen i Efter stängning! Ovan kan du se hela avsnittet där Johanna och Othilia duellerar med sina grytor och Markus Aujalays tipsar om hur du lagar hans favoriträtt – Indisk curry!

Markus bästa tips för en god Indisk curry

1. En indisk curry ska helst koka länge! Har du inte lång tid på dig är det viktigt att du väljer en huvudråvara som inte kräver för lång koktid.

 
2. Snåla inte med kryddorna! Gör grytan fyllig och smakrik med massor av kryddor, den behöver inte vara stark utan bara smaka mycket.


3. Servera med ett gott ris. Markus själv brukar fräsa riset med lite lök, vitlök, kanelstång, kardemumma och lagerblad innan det kokas. Det blir en härlig smak till curryn!

Här hittar du recepten från Efter stängning >>>>

Fler tips och recept!

  • Sveriges mästerkock 2017

    Sveriges mästerkock

    Här hittar du matinspiration och recept från matlagningstävlingen Sveriges mästerkock.
  • KF_smk

    Matnördar, se hit!

    Din köks- och bakbutik på nätet!
    Presenteras av Kökets favoriter
  • Steka och skära kött - se & gör

    Bli en mästerkock i hemmaköket

    Se & gör alla knep för att få till matlagningen precis som mästerkockarna!
  • Pauls pommes frites

    Pauls hyllade pommes

    Han tog sig ända till topp 4 i Sveriges mästerkock innan äventyret tog slut. Vi kan dock inte få nog av Paul, så vi passade på att både göra en liten intervju och en friteringsskola fullspäckade med tips från kungen av friterat.