Läfsor

Läfsor
Foto: TV4

Ursprungligen kommer läfsan från Värmland, där den brukade gräddas direkt på spishällen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 25 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,25 dl sirap
  • 0,5 msk salt
  • ca 14 dl mjöl, t.ex. 4-sädesslag
  • Ugn: 275 grader

Gör så här

  1. Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Rör ut jästen och tillsätt sirap och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt den jäsa 30 minuter.
  2. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut på lätt mjölat underlag till runda kakor 20-25 cm diameter. Lägg på bakpapper, nagga väl och grädda en kaka i taget mitt i ugnen cirka 5 minuter. 3. Låt bröden svalna mellan bakdukar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept