Låda med svamp och selleri

Låda med svamp och selleri
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Låda med svamp och selleri

12 ingredienser

En läcker vegorätt. Du kan också servera lådan till fläskkotlett eller kassler.

Ingredienser

portioner
  • 1 stjälkselleri
  • 2 förp blandsvamp eller ca 3 dl hemplockad
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 3 dl vätska (svampspad eller buljong)
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde
  • en aning soja
  • 0,5 tsk mejram, smulad
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Ansa sellerin och skär den i 3 cm långa bitar. Förväll den i lätt saltat vatten tills den är mjuk. Låt den rinna av.
  3. Fräs svampen i lite matfett, krydda lätt och ställ åt sidan.
  4. Fräs mjöl och margarin i en kastrull. Späd med vätska och krydda med salt, peppar och en aning mejram. Använd lite soja i ställe för salt om du vill ha stuvningen mörk. Tillsätt svampen och låt stuvningen sjuda 5 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner äggulan.
  5. Varva selleri och stuvning i en smord ugnsform och gratinera i 10 minuter. Strö över persilja.