Välj skinkstek med svålen kvar, det ger en saftigare skinka. “Lacken” smakar lite orientaliskt, förhöj den känslan genom att servera jasminris till.
Ingredienser
ca 1,5 kg skinkstek
salt
svartpeppar
Marinad:
3 msk honung
0,5 tsk senapspulver
0,5 tsk malen ingefära
3 msk soja
1 förp mandarin, saften
Tillbehör:
mandarinklyftor
ev ingefärspäron
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Skär svålen i rutor. Krydda med salt och peppar. Lägg steken på galler över en långpanna klädd med folie. Stick in en köttermometer.
Gör i ordning marinaden och pensla steken innan den sätts in i nedre halvan av ugnen.
Pensla flera gånger under stektiden. Steken är klar vid 80-82°, det tar ca 1 1/2 timme. Servera mandarinerna och eventuellt ingefärspäron till.