Lackad skinkstek

Lackad skinkstek
Foto: TV4

Välj skinkstek med svålen kvar, det ger en saftigare skinka. “Lacken” smakar lite orientaliskt, förhöj den känslan genom att servera jasminris till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg skinkstek
  • salt och svartpeppar
  • Marinad:
  • 3 msk honung
  • 0,5 tsk Colmans senapspulver
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 3 msk soja
  • 1 burk mandariner,saften

Tillbehör:

  • mandarinklyftor
  • ev. ingefärspäron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skär svålen i rutor. Krydda med salt och peppar. Lägg steken på galler över en långpanna klädd med folie. Stick in en köttermometer.
  2. Gör i ordning marinaden och pensla steken innan den sätts in i nedre halvan av ugnen.
  3. Pensla flera gånger under stektiden. Steken är klar vid 80-82°, det tar ca 1 1/2 timme. Servera mandarinerna och eventuellt ingefärspäron till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept