La Dolce Vita - Ugnsbakad rödbetstoast med getostcrème

La Dolce Vita - Ugnsbakad rödbetstoast med getostcrème
Foto: TV4

La Dolce Vita - Ugnsbakad rödbetstoast med getostcrème

Av: Alexander - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

35 m

Nåt klassiskt som alla gillar! Getostcrème med rödbetor och rostat bröd, toppad med valnötter och honung.

Dryck: Ett lätt vitt vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödbetor, färdigkokta
  • 140 g chèvreost
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • Valnötter, till topping

Gör så här

  1. Sätt på ugnen ca 170 grader.
  2. Skiva rödbetorna i tunna skivor och lägg de på en form i ugnen i ca 25 minuter, så dom får en fin mörkröd färg.
  3. Mixa chevréosten tillsammans med crème fraiche och ställ in i kylen så den blir lite hårdare.
  4. Skär brödet i önskad form.
  5. Hetta upp en panna till hög värme med en rejäl bit smör. Lägg i brödskivorna så de får en fin rostad färg på båda sidorna.
  6. Lägg upp bröden på serveringstallrikar och lägg på ca 2-3 skivor rödbeta på varje bröd. Pensla med lite olivolja så dom blir glansiga. Fördela chèvrecrèmen på rödbetorna och toppa med valnötterna och lite ringlad honung.