La Dolce Vita - Ugnsbakad rödbetstoast med getostcrème

35 m
4
La Dolce Vita - Ugnsbakad rödbetstoast med getostcrème
Foto: TV4

Nåt klassiskt som alla gillar! Getostcrème med rödbetor och rostat bröd, toppad med valnötter och honung.

Dryck: Ett lätt vitt vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 maj 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 2 rödbetor, färdigkokta
  • 140 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 skivor formbröd
  • Smör till stekning
  • Valnötter till topping

Gör så här

  1. Sätt på ugnen ca 170 grader.
  2. Skiva rödbetorna i tunna skivor och lägg de på en form i ugnen i ca 25 minuter, så dom får en fin mörkröd färg.
  3. Mixa chevréosten tillsammans med crème fraiche och ställ in i kylen så den blir lite hårdare.
  4. Skär brödet i önskad form.
  5. Hetta upp en panna till hög värme med en rejäl bit smör. Lägg i brödskivorna så de får en fin rostad färg på båda sidorna.
  6. Lägg upp bröden på serveringstallrikar och lägg på ca 2-3 skivor rödbeta på varje bröd. Pensla med lite olivolja så dom blir glansiga. Fördela chèvrecrèmen på rödbetorna och toppa med valnötterna och lite ringlad honung.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept