Kycklingwrap med avokado och salsa

Kycklingwrap med avokado och salsa
Foto: TV4

Har man väl lärt sig konsten att rulla en wrap är det ett smidigt och prydligt sätt att fixa en mättande och nyttig allt-i-ett-rätt. Till picknicken paketerar du bröden behändigt i smörgåspapper. Enkelt att ta med sig också; får plats i fickan.

28 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 majstortillabröd
  • 1 kall grillad kyckling
  • 0,5 rödlök
  • 2 avokador
  • 4 msk majskorn
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 dl mexikansk tomatsalsa (burk)

Till servering:

  • 4 msk gräddfil eller crème fraiche

Gör så här

  1. Skär loss köttet från kycklingen och dela det i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken och avokadorna.
  2. Lägg ut tortillabröden på en ren arbetsyta. Fördela lök, avokado och majs i mitten på varje bröd, fortsätt med kyckling och strö över koriandern. Avsluta med tomatsalsan.
  3. Vik upp bottnen på brödet och vik in kanterna så att det blir en tättslutande wrap. Toppa varje wrap med 1 msk gräddfil vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept