Kycklingwok med bambuskott och jordnötter

Kycklingwok med bambuskott och jordnötter
Foto: TV4

Det speciella med den här kycklingwoken är att kycklingköttet marineras en stund innan det wokas. Den enkla såsen är pricken över i:et. Servera kokt ris till.

3 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 2 tsk majsstärkelse
  • olja att steka i
  • 100 g bambuskott
  • 2 salladslökar
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 dl böngroddar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • ev jordnötter
  • Woksås:
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, majsstärkelse och salt till en marinad och låt kycklingen marinera till stekning. Finstrimla bambuskott, salladslök, morot och selleri, skiva champinjonerna. Blanda grönsakerna med böndgroddarna i en bunke.
  2. Sås: Skaka ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena i en redningsbägare.
  3. Fräs kycklingbitarna i olja i en wokpanna. Sänk värmen och låt kycklingbitarna bli genomstekta. Ta upp kycklingbitarna. Tillsätt grönsakerna och woka en stund. Blanda ner kycklingen och häll över såsen. Låt stå någon minut före servering. Strö eventuellt över jortnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept