Kycklingwok i smördegshjärta

Kycklingwok i smördegshjärta
Foto: TV4

När det är Valentindags flirtar vi med hjälp av formen på smördegen och gör vackra hjärtan. Nästa gång du lagar denna rätt skär du smördegen till fyrkanter så lämpar sig rätten till vilken middag som helst! Smördegen förbereder du i god tid. Ingredienserna till woken står färdiga, och det sista gör du gärna precis före servering.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 ark smördeg
  • 1 äggula
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 kycklingfiléer
  • 250 g broccoli
  • 4 minimajs
  • 2 vårlökar
  • 5 shiitakesvampar
  • 0,5 röd spansk peppar
  • olja att woka i

Till servering:

  • kokt ris
  • sweet chili-sås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg ut smördegen på en plan yta och stansa ut hjärtan. Det går bra med ett vanligt pepparkaksmått. Pensla med äggula och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp en wokpanna med olja. Börja med att woka kycklingen. Lägg undan kycklingen och woka grönsakerna. Blanda ihop alltsammans och krydda med salt och peppar.
  3. Dela smördegshjärtat och lägg woken emellan. Servera med kokt ris och sweet chilisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept