Kycklingvingar med chipotlemajonnäs

Kycklingvingar med chipotlemajonnäs
Foto: TV4
Karin AnderssonChristian Hellberg
Karin AnderssonChristian Hellberg

Kycklingvingar med chipotlemajonnäs

17 ingredienser

30 m

Kycklingvingar kryddade med en rub av vitlök, ramslök och citrongräs serveras till med het, hemslagen, chipotlemajonnäs!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 15-20 kycklingvingar

Rub

  • vitlökspulver
  • ramslökspulver
  • stark paprikapulver
  • senapspulver
  • citrongräspulver
  • gurkmeja
  • salt
  • peppar

Chipotlemajonnäs

  • 4 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • en skvätt vitvingvinäger
  • 4 dl matolja
  • 1 lime, skalet och saften
  • 1 chipotlechilifrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär bort topparna på kycklingvingarna.
  2. Blanda ihop kryddorna. Gnid in kryddorna i kycklingen
  3. Grilla kycklingvingarna på direkt värme till de fått färg. Flytta kycklingvingarna till indirekt värme och grilla dem tills det att de är genomgrillade.
  4. Lägg äggulorna i en skål, tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger.
  5. Ringla försiktigt ner oljan under ständig omrörning (I annat fall spricker majonnäsen).
  6. Pressa i limesaft och tillsätt rivet limeskal.
  7. Krossa en chipotle i mortel.
  8. Tillsätt chipotle, salt och peppar.