Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing

koket.se
Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing

16 ingredienser

30 m

Marinerad kycklinglårfilé grillas på spett och serveras med krämig nudelsallad med sesam, sockerärtor och rädisor.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk honung
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • grillspett
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 ägg
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g risnudlar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisa
  • 3 salladslökar

Gör så här

  1. Blanda soja, vitlök, honung, och sambal oelek. Skär kycklingen i ca 3x3 cm bitar och blanda med marinaden. Låt marinera i minst 20 minuter, gärna mer. Trä sedan på blötlagda spett och grilla på het värme till genomstekt.
  2. Rosta sesamfröna ganska hårt. De ska vara gyllene och väl rostade. Mixa allt utom 2 msk i en hög bunke med stavmixer tills fröna är krossade. Lägg sedan i ägget, vinäger och olja i bunken och kör med stavmixern till det blivit en krämig sås. Smaka av med ingefära och ca 1 msk soja (eller mer om man gillar sältan).
  3. Koka nudlarna enligt förpackningen och kyl sedan genast ner iskallt vatten. Låt rinna av. Strimla sockerärtor på längden och klyfta rädisor.
  4. Blanda nudlarna med dressingen och lägg på ett stort fat. Strö sockerärtor, rädisor och resterande sesamfrön över. Servera med kycklingspetten.