Kycklingspett med nötter

Kycklingspett med nötter
Foto: TV4

En ovanlig marinad med både hasselnötter och valnötter gör denna kyckling till en spännande händelse på grillen! Var dock noga så nötterna inte bränner. Denna rätt passar lika bra i en form i ugnen, beräkna då 200 grader i 20 minuter. Servera med en krämig kålsallad eller potatisallad med fänkål och strimlad rotselleri.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-700 g lårfilé av kyckling
  • 1 st gurka, i bitar
  • 12 st småtomater
  • 2 st majskolvar, i bitar
  • Marinad:
  • 1 burk consommé, ospädd
  • saft av 1 citron
  • 2 msk valnötskärnor, hackade
  • 2 msk hasselnötskärnor, hackade
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela köttet i mindre bitar, lägg i plastpåse. Blanda marinaden och slå i, lägg i kyl ett par timmar.
  2. Låt köttet rinna av.
  3. Varva det med gurka, tomater och majs på spett.
  4. Vänd spetten över glöden tills kycklingen är helt klar. Pensla ett par gånger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept