Kycklingspett med chorizo och romescosås

40 m
4
Kycklingspett med chorizo och romescosås
Foto: Tv4
40 m
4

Du behöver

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, putsad
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt
  • 1 knippe rucola

Romescosås

  • 2 röda paprikor
  • 100 g rostade mandlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 röd chili
  • 1 kvisttomat
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Spett

  • 400 g kycklinglår
  • 200 g chorizo, färsk/rå
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rostad färskpotatis
    Dela potatisen i mindre bitar. Blanda med timjan, salt och olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Blanda upp med hackad rucola innan servering.
  3. Romescosås
    Grilla paprikorna helt svarta, i ugnen eller på grillen. Låt svalna och skala sedan.
  4. Mixa paprikan med övriga ingredienser till såsen snabbt i matberedare. Smaka av med salt..
  5. Spett
    Skär ner kyckling och chorizo i mindre bitar. Blanda med paprikapulver, vitlök och olivolja. Salta och peppra.
  6. Trä på grillspett. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida, innertemperaturen ska vara 72 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept