Kycklingsoppa med skinka och paprika

Kycklingsoppa med skinka och paprika
Foto: TV4

En värmande soppa är alltid gott. Den här soppan kan du servera med ett gott bröd. Som varmrätt räcker den till fyra, vill du servera den som förrätt räcker receptet till sex personer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g kokt skinka
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 dl grädde*
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Koka kycklingfilén i buljongen i 8 - 10 minuter. Sila och spara buljongen. Finhacka skinkan och kycklingfilén och tärna paprikan fint. Fräs den tärnade paprikan hastigt.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör i en soppgryta, krydda med gurkmeja. Pudra över vetemjöl och rör om och fyll på med varm buljong, lite i taget under omrörning. Tillsätt grädden. Låt soppan koka ca 10 minuter. Sila soppan.
  3. Koka upp soppan precis före servering och tillsätt skinka, kycklingkött och paprika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept