Kycklingsoppa med purjo och rädisor

Kycklingsoppa med purjo och rädisor
Foto: TV4

Har du en liten rest av kycklingkött över? Då kan du laga en kycklingsoppa. Det här är verkligen snabbmat- koktiden är inte mer än 10 minuter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100-200 g benfritt kycklingkött, stekt eller kokt
  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 0,33 purjolök, det gröna
  • 4 rädisor
  • 1,25 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet. Skala potatisarna och moroten och skär dem i srimlor. Ansa och skölj purjolöken och strimla även den. Skär rädisorna i skivor.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärningarna i. Lägg i potatis och morot och koka i 5 minuter. Lägg i purjo och kycklingkött och koka ytterligare 5 minuter. Lägg i rädisorna precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept