Kycklingsoppa med japanska wakame- alger

Kycklingsoppa med japanska wakame- alger
Foto: TV4

Japansk mat har ofta rena, distinkta smaker. Så har också den här kycklingsoppan, som hämtat inspiration från det japanska köket. Wakame- alger finns i asiatiska butiker och vissa hälsokostaffärer. Kokt jasminris passar bra att servera till soppan, om man vill ha en matigare rätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfritt kycklingkött
  • 200 g torkade wakame-alger
  • 1 röd paprika
  • 2 msk neutral olja
  • 1 äpple
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg wakame- algerna i blöt. Dela äpplet, skär bort kärnhuset och tärna det. Skala moroten och tärna den. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Ansa och strimla purjolöken fint.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan och skär bort kärnorna. Lägg den högst upp i ugnen, nära grillgallret i 12 minuter. Ta ut paprikan när skalet är svart och bubbligt och lägg den i en plastpåse för att ånga av. Skala den och skär i strimlor.
  3. Fräs äpple, morot, vitlök och lök i oljan. Häll sedan på buljong, soja och farinsocker. Ta upp algerna ur vattnet och krama ur dem. Lägg i dem i soppan och koka upp. Tillsätt den strimlade kycklingen och sjud soppan på svag värme i 5 minuter. Häll upp soppan i varma serveringsskålar. Dekorera med strimlad paprika och strimlad purjolök. Garnera med sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept