Kycklingsoppa med citrongräs och ingefära

Kycklingsoppa med citrongräs och ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingsoppa med citrongräs och ingefära

13 ingredienser

Citrongräs och ingefära har båda stark smak och passar bra ihop med kycklingen, som är mild. Servera soppan som förrätt eller liten supé.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 2,5 dl grädde
  • 1 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g kyckling, strimlat, kokt
  • 0,5 tsk curry
  • muskot, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär citrongräset i strimlor och fräs dem tillsammans med ingefäran i en klick smör utan att det tar färg. Häll över kycklingbuljongen och låt koka i 10 minuter. Sila av.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken och skala och strimla rotsellerin. Fräs grönsakerna i smör. Strö över mjölet, låt det fräsa med ett tag och låt det sedan svalna. Häll på kycklingbuljongen och rör kraftigt under tiden. Koka upp och låt sakta koka 20 minuter.
  3. Tillsätt grädden och koka upp. Krydda med salt, peppar och muskot. Sila och tillsätt kycklingköttet. Koka upp. Servera soppan kokhet i en varm soppskål. Strö över curry.