Kycklingsoppa med chili och lime

Kycklingsoppa med chili och lime
Foto: TV4

Den här soppan är värmande och frisk på samma gång med sin blandning av asiatiska smaker och hetta.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 liter vatten
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 2 spansk peppar
  • 1 lime

Till servering:

  • 1 morot
  • 2 majskolvar
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morötter, lök, vitlök och citrongräs i mindre bitar. Dela den spanska pepparn på längden och kärna ur den. Tvätta limen och strimla skalet.
  2. Koka upp vattnet i en gryta. Stycka kycklingen i mindre bitar och lägg i. Tillsätt morot, lök, vitlök, citrongräs, spansk peppar och limeskal och koka i 30 minuter. Ta upp kycklingbitarna och plocka bort köttet, skär eventuellt i mindre bitar. Sila buljongen.
  3. Skala moroten och löken och skär dem i mindre bitar. Dela majskolvarna i mindre bitar, ansa och skiva purjolöken. Lägg morot, lök, majs, koriander och purjo i buljongen, lägg tillbaka kycklingköttet i soppan, koka upp och koka 5 minuter utan lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept