Kycklingsoppa från Gent

Kycklingsoppa från Gent
Foto: TV4

Buljongen lagas dagen innan för att överflödigt fett ska kunna avlägsnas. Det här receptet kommer från Belgien, där det är populärt att ta med hela familjen ut på restaurang när man är ledig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Buljong:
  • 1 kyckling
  • 1,25 liter vatten
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 gul lök

Soppa:

  • 3 dl grädde
  • 1 morot
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 zucchini
  • 20 g rotselleri

Till servering:

  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk hackad purjolök
  • 40 små kulpotatisar

Gör så här

  1. Buljong: Stycka kycklingen i mindre bitar. Skala löken. Skölj och snitta upp purjolöken. Skölj moroten och skär den i bitar. Lägg i kyckling, purjo, morot och lök i en gryta. Häll över vattnet. Koka upp. Sänk värmen så att buljongen bara sjuder. Sjud i 1 timme. Ta upp kycklingbitarna och skär loss köttet från bröstet och låren. Sila buljongen, kyl den och låt stå över natten.
  2. Soppa: Avlägsna fettet som lagt sig ovanpå buljongen som en kaka. Häll buljongen i en kastrull och låt den koka ihop med grädden. Skala och ansa morot, purjo, zucchini och selleri. Strimla alla grönsaker ytterst fint. Lägg de strimlade grönsakerna i soppan.
  3. Ansa och hacka purjolöken och skär gräslöken smått. Koka kulpotatisarna. Skär kycklingköttet i fina skivor. Fördela kycklingbitarna i djupa tallrikar och häll över soppan. Servera med de kokta potatisarna och dekorera med gräslök och purjolök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept