Kycklingschnitzel med sallad och sardelldressing

40 m
4
Spela video Kycklingschnitzel med sallad och sardelldressing
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Dressing

  • 5 sardellfiléer (i olja)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,5 citron, saft från
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 tsk finhackad peperoncini (piri piri) eller chiliflakes
  • salt

Panerad kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2-3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, att steka i

Sallad

  • 2-3 endive (hela)
  • 2-3 gemsallad (huvud)
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Dressing
    Hacka sardeller och mynta och blanda samman allt till dressingen. Smaka av med salt och låt stå under tiden du förbereder resten.
  2. Panerad kyckling
    Dela kycklingen på längden så att varje filé blir två tunna schnitzlar. Banka ut dem försiktigt. Krydda med salt och peppar runt om och vänd sedan i först mjöl, sedan ägg och slutligen panko. Lägg åt sidan och förbered salladen innan du steker kycklingen precis innan servering.
  3. Sallad
    Strimla allt grovt och sväng runt med dressingen.
  4. Servering
    Stek kycklingen i rikligt med olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept