0,5 tsk peperoncini, finhackad (piri piri eller chiliflakes)
salt
Panerad kyckling
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 ägg
2-3 dl pankoströbröd
salt
svartpeppar
neutral olja, att steka i
sallad
2-3 endive, hela
2-3 gemsallad, huvud
2 stjälkar stjälkselleri
2 salladslökar
Gör så här
Dressing
Hacka sardeller och mynta och blanda samman allt till dressingen. Smaka av med salt och låt stå under tiden du förbereder resten.
Panerad kyckling
Dela kycklingen på längden så att varje filé blir två tunna schnitzlar. Banka ut dem försiktigt. Krydda med salt och peppar runt om och vänd sedan i först mjöl, sedan ägg och
slutligen panko. Lägg åt sidan och förbered salladen innan du steker kycklingen precis innan servering.
Sallad
Strimla allt grovt och sväng runt med dressingen.
Servering
Stek kycklingen i rikligt med olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med salladen.