Kycklingschnitzel med sallad och sardelldressing

koket.se
Kycklingschnitzel med sallad och sardelldressing
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kycklingschnitzel med sallad och sardelldressing

18 ingredienser

40 m

Pankopanerade kycklingfiléer som serveras med krämig sallad på endive, gemsallad, selleri och salladslök. 

Se steg för steg hur Lisa panerar kycklingschnitzeln.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

dressing

  • 5 sardellfiléer i olja)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,5 citron, saft från
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 tsk peperoncini, finhackad (piri piri eller chiliflakes)
  • salt

Panerad kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja, att steka i

sallad

  • 2-3 endive, hela
  • 2-3 gemsallad, huvud
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 salladslökar

Gör så här

Dressing

  1. Hacka sardeller och mynta och blanda samman allt till dressingen. Smaka av med salt och låt stå under tiden du förbereder resten.

Panerad kyckling

  1. Dela kycklingen på längden så att varje filé blir två tunna schnitzlar. Banka ut dem försiktigt. Krydda med salt och peppar runt om och vänd sedan i först mjöl, sedan ägg och
  2. slutligen panko. Lägg åt sidan och förbered salladen innan du steker kycklingen precis innan servering.

Sallad

  1. Strimla allt grovt och sväng runt med dressingen.

Servering

  1. Stek kycklingen i rikligt med olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med salladen.