Det här är en ovanlig men mycket spännande sallad. Till den behöver du färska bär, här duger det inte med djupfrysta. Salladen behöver stå och dra i 20 minuter för bästa smak. Servera den som förrätt.
Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, det tar 15-25 minuter beroende på storlek. Ta upp rödbetorna och skala dem medan de är varma, det brukar gå att bara ta bort skalet med fingrarna. Låt betorna kallna helt.
Hacka rödlöken till dressingen. Vispa ihop vinäger och olivolja, krydda med peppar, salt och hackad lök. Skär rödbetorna i mindre bitar och vänd ner dem i dressingen. Slå allt över bären och låt stå och dra i 20 minuter.
Dela kycklingfiléerna på längden, banka ut dem och pensla med olja, krydda med salt och peppar. Stek eller grilla bitarna 3 minuter per sida. Skär fetaosten i kuber. Fördela bärsalladen på fyra djupa tallrikar. Lägg på kycklingfilé och fetaost och garnera med basilikablad.