Kycklingsallad med ädelostdressing

Kycklingsallad med ädelostdressing
Foto: TV4

En kycklingsallad med apelsinfiléer blir saftig och god. Ädelostdressingen blir en trevlig smakbrytning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen svartpeppar
  • 16 valnötskärnor
  • 1 apelsin
  • 8 färska champinjoner
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 250 g blandad sallat
  • Dressing:
  • 75 g ädelost
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk svensk senap

Till dekoration:

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Dressing: Mixa ost, majonnäs, gräddfil, senap och vinäger till en slät sås. Ställ svalt till servering.
  2. Stek kycklingfiléerna, krydda med salt och peppar. Rosta nötkärnorna i en panna. Skala apelsinen med en vass kniv, så att det vita under skalet följer med och skär ut filéer genom att skära mellan de vita väggarna. Skiva champinjoner och blekselleri samt dela tomaterna. Skär paprikan och löken i långa strimlor. Skölj sallaten.
  3. Varva sallat, lök, paprika, selleri, champinjoner, tomat och apelsinfiléer på fyra tallrikar och strö över valnötterna. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg på och garnera med vattenkrasse. Servera med dressingen brevid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept