Kycklingsallad

Kycklingsallad
Foto: TV4

Det är enklare att koka än att steka kycklingen och kryddorna gör att den smakar mera. Tillbehören kan varieras efter säsong.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 1 tärning hönsbuljong + vatten
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk dragon
  • 4 vitpepparkorn
  • 3 sorters sallat, varav en endivesallat
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 2 dl vitlökskrutonger
  • 1 citron skivad
  • kryddkrasse
  • Dressing:
  • 1,5 dl olja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 1 tsk vinäger eller citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Tillsätt buljong, persilja, dragon och peppar i koket. Låt låren koka 25 minuter. Ta upp dem och låt dem kallna. Dra av skinnet.
  2. Lägg upp på fat med de olika grönsakerna.
  3. Blanda dressingen och skeda över. Dekorera med citron och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept