Kycklingsadel med rödvinssky och äpple

Kycklingsadel med rödvinssky och äpple
Foto: TV4

Kycklingssadel är en trevlig rätt att servera tillsammans med rödvinssky. Skyn ska koka ihop i en timme, så planera i god tid. Både pressad potatis och potatispuré passar fint till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora kycklingar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 granny smith-äpplen
  • 0,5 dl socker
  • smör att steka i

Rödvinssky:

  • 1 dl socker
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 flaska rött vin (75 cl)
  • 2 msk äppelmos

Till servering:

  • potatispuré eller pressad potatis

Gör så här

  1. Rödvinssky: Skala lök och morötter och hacka dem fint. Smält 1 dl socker tills det är nötbrunt i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i lök- och morotshack och låt det brynas i sockret. Det tar 3-4 minuter. spä försiktigt med buljong och vin. Sänk värmen och låt skyn koka ihop tills det är 4 dl kvar. Det tar ca 1 timme. Sila skyn och rör ner äppelmoset.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skär ut hela kycklingbröst, som ska sitta kvar på bröstbenen, från båda kycklingarna. Gnid in köttet med salt och peppar på båda sidor. Bryn sadlarna i smör och lägg dem sedan i en ugnssäker form och låt dem eftersteka i ugnen i 20 minuter.
  3. Skala äpplena, skär i klyftor och skär bort kärnhuset. Smält 1/2 dl socker och lägg i äppelklyftorna. rör om försiktigt så att de blir jämnt brynta. Servera äpplena till kycklingen och rödvinsskyn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept