Kycklingpaj med koriander

Kycklingpaj med koriander
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingpaj med koriander

15 ingredienser

Det här är en rätt för dig som tycker om att lägga ner tid och omsorg på matlagningen. Det är viktigt för smaken att kycklingen marineras i 12 timmar. Resultatet blir fantastiskt!

Ingredienser

portioner
  • 1 gödkyckling (eller 2 små kycklingar)
  • 150 g bacon
  • 3 ägg
  • 0,5 msk persilja, hackad
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,25 tsk salvia
  • 0,25 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 msk worcestersås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Hårdkoka två av äggen. Stycka kycklingen i mindre bitar. Linda en baconskiva om varje bit och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda persilja, timjan, salvia, koriander, salt, vin, worcestershiresås, soja och hönsbuljong till marinaden. Slå den över kycklingen. Hacka de hårdkokta äggen och strö över. Låt stå i kylen över natten.
  2. Hacka ihop smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt degen stå kallt 1 timme. Ta ut formen med kycklingen. Kavla ut ett lock av pajdegen, stort nog att med lite överhäng täcka kycklingformen. Värm ugnen till 225°. Vispa upp det sista ägget i en kopp. Pensla med det uppvispade ägget formens ytterkant. Lägg på deglocket och pensla det med resten av ägget.
  3. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Den är klar när kycklingen är genomstekt och pajlocket gyllenbrunt.