Kycklingpaj med koriander

Kycklingpaj med koriander
Foto: TV4

Det här är en rätt för dig som tycker om att lägga ner tid och omsorg på matlagningen. Det är viktigt för smaken att kycklingen marineras i 12 timmar. Resultatet blir fantastiskt!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor gödkyckling eller 2 små kycklingar
  • 150 g bacon
  • 3 ägg
  • 0,5 msk hackad persilja
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,25 tsk salvia
  • 0,25 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 msk worcestershiresås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Hårdkoka två av äggen. Stycka kycklingen i mindre bitar. Linda en baconskiva om varje bit och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda persilja, timjan, salvia, koriander, salt, vin, worcestershiresås, soja och hönsbuljong till marinaden. Slå den över kycklingen. Hacka de hårdkokta äggen och strö över. Låt stå i kylen över natten.
  2. Hacka ihop smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt degen stå kallt 1 timme. Ta ut formen med kycklingen. Kavla ut ett lock av pajdegen, stort nog att med lite överhäng täcka kycklingformen. Värm ugnen till 225°. Vispa upp det sista ägget i en kopp. Pensla med det uppvispade ägget formens ytterkant. Lägg på deglocket och pensla det med resten av ägget.
  3. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Den är klar när kycklingen är genomstekt och pajlocket gyllenbrunt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept