Kycklingpaj

Kycklingpaj
Foto: TV4

Pajen är god varm eller kall och passar bra att ta med i picknick-korgen. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning:
  • kött från 1 grillad kyckling
  • 1 burk majskorn
  • 1 röd paprika, hackad
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Klä den i plastfilm och lägg den i kylen 1 timma.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Spar lite deg till dekoration. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
  3. Blanda fyllningen och lägg ut den i pajen. Sporra restdegen i remsor och lägg ett galler över. Pensla gallret med uppvispat ägg och grädda pajen klar cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept