Kycklingpaj

Kycklingpaj
Foto: TV4

Till den här pajen behövs bara halva degsatsen. Spara den andra halvan inplastad i frysen till ett senare tillfälle.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,5 sats Pajdeg:
  • 150 smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • kött från en grillkyckling
  • 200 g rökt skinka, tärnad
  • 1 st purjolök, skivad
  • 2 st paprikor, tärnade
  • 150-200 g riven ost
  • 1 st ägg till pensling
  • smör

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Dela degen i två och frys den andra. Lägg in den andra degen i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Hacka kycklingköttet i mindre bitar. Fräs purjon mjuk i en panna och blanda ner kyckling och skinka. Låt svalna.
  4. Blanda osten med röran och lägg allt i en ugnsform.
  5. Kavla ut degen till ett lock som täcker formen. Restdegen kan användas till dekoration. Stick några lufthål i degen.
  6. Pensla ytan med det uppvispade ägget och ställ in pajen i ugnen ca 20-30 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept