Kycklingpaj

Kycklingpaj
Foto: TV4

Fyllningen i en paj ska vara väl smaksatt. Smaka av och krydda extra om så önskas. Pajdegen i sig smakar ju inte så mycket.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 st grillad kyckling, rensad
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 1 st paprika, tärnad
  • 2 st salladslökar, skivade
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk curry
  • 2 dl riven ost
  • 1 st ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i kylen 1 timme.
  2. Kavla ut degen, klä en pajform. Spar deg till locket. Nagga bottnen. Ställ kallt.
  3. Bryn svampen tills den tar färg. Pudra över mjöl och curry, späd med buljong. Lägg i paprika och lök, småkoka 5 minuter.
  4. Vänd ned köttet och osten. Slå stuvningen i pajformen.
  5. Kavla ut ett lock och remsor och täck formen. Pensla locket med ägg. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept