Kycklingnuggets med cornflakes- och parmesanpanering

24 nuggets
2 april 2017
24 nuggets

Du behöver

  • ca 500 g kyckling utan ben men gärna med skinn
  • 1 äggvita
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl eller potatismospulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt

Panering

  • 1 l cornflakes
  • 1 dl färskriven parmesan
  • ca 5 dl olja till fritering

Dippsås

  • 1 dl ketchup eller chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk flytandehonung
  • 1 tsk curry

Till servering

  • en nypa flingsalt

Gör så här

  1. Mixa cornflakesen till fina smulor i ca 30 sekunder. Tillsätt parmesan och mixa i cirka 15 sekunder till. Häll upp paneringen på en tallrik.
  2. 
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
  3. Mixa kyckling, äggvita, vatten, potatismjöl och kryddor i matberedare till en slät färs. Fukta händerna och forma färsen till köttbullar med hjälp av en matsked. Platta till dem så att de blir cirka 2 cm tjocka. Vänd dem i paneringen så att de täcks runtom. Lägg dem på en tallrik och låt ligga i kylen i cirka 30 minuter.
  4. Värm oljan till 160 grader i en stekpanna. Fritera nuggetsen i omgångar i cirka 5 minuter. Vänd på dem då och då så att de blir jämnt tillagade.
  5. Strö lite flingsalt över och servera direkt med dippsåsen, gärna i små skålar till var och en.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept