Kycklingleverstuvning

Kycklingleverstuvning
Foto: TV4

En riktigt mager stuvning som mättar tack vare matvetet.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 125 g fryst kycklinglever
  • salt och malen vitpeppar
  • lite mejram
  • 3-4 champinjoner
  • 1 tsk soja
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl matvete
  • persilja

Sås:

  • 1,5 dl buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk arrowrot
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda den halvtinade levern, stek den klar i teflonpanna. Skiva champinjonerna och löken. Fräs svamp och lök med lite soja i en kastrull tills all vätska kokat in.
  2. Koka matvetet enligt förpackningen och blanda det med svamp, lök och kycklinglever.
  3. Koka upp buljong och tomatpuré, smaka av med soja. Rör ut arrowrot i lite vatten och red av såsen. Slå den över levern. Garnera med lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept