Kycklingleversallad med bacon och kapris

Kycklingleversallad med bacon och kapris
Foto: TV4

Här kommer inspirationen från den klassiska rätten kalvlever anglaise, det vill säga stekt kalvlever med kapris och bacon. En sallad på beska rossiblad och toppad med rosastekt kycklinglever är en ren delikatess för varje sann älskare av kycklinglever!

2 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 4 msk kapris
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 liter blandade sallatssorter
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • bröd
  • tomatklyftor

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor och stek knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet att rinna av på en bit hushållspapper.
  2. Tina, rensa och skölj kycklinglevern. Dela den i mindre bitar. Stek dem vackert gyllenbruna i en klick smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i kaprisen precis mot slutet och låt dem precis bli varma.
  3. Fördela sallatsbladen i fyra skålar. Fördela kycklinglever, kapris och bacon över. Droppa olja och vinäger över alltsammans och avsluta gärna med ett par extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt. Servera med bröd och tomatklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept