Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingleverpaté

12 ingredienser

Perfekt för festbordet, den räcker till många och kan göras dagen innan. Ett gott bröd, syltlök och cornichons är perfekt till. Vill man göra det till en hel måltid serverar man små goda potatisar till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 300 g bakad leverpastej
  • 250 g fryst kycklinglever
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 ägg
  • 1 tsk mejram, smulad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 2 msk cognac (eller sherry)
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en avlång bakform ca 1 3/4 l.
  3. Tina levern till hälften, stek den i panna och krydda.
  4. Fräs löken mjuk i panna.
  5. Mosa leverpastejen, blanda med färsen och sedan övriga ingredienser utom kycklinglevern.
  6. Fyll formen till 1/3 med färs, lägg hälften av kycklinglevern och upprepa till formen är full.
  7. Grädda patén i nedre delen av ugnen en dryg timme. Låt kallna i formen innan den vänds upp.