Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté
Foto: TV4

Perfekt för festbordet, den räcker till många och kan göras dagen innan. Ett gott bröd, syltlök och cornichons är perfekt till. Vill man göra det till en hel måltid serverar man små goda potatisar till.

26 januari 2009
Visa mer
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 300 g Bakad leverpastej
  • 250 g fryst kycklinglever
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 ägg
  • 1 tsk smulad mejram
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 2 msk konjak eller sherry
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en avlång bakform ca 1 3/4 l.
  3. Tina levern till hälften, stek den i panna och krydda.
  4. Fräs löken mjuk i panna.
  5. Mosa leverpastejen, blanda med färsen och sedan övriga ingredienser utom kycklinglevern.
  6. Fyll formen till 1/3 med färs, lägg hälften av kycklinglevern och upprepa till formen är full.
  7. Grädda patén i nedre delen av ugnen en dryg timme. Låt kallna i formen innan den vänds upp.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept