Kycklingleverpanna

Kycklingleverpanna
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingleverpanna

10 ingredienser

Kycklinglever finns i frysdisken. Tina den bara så mycket att det går att skilja bitarna från varandra. Då behåller de saftigheten bäst vid stekning.

Ingredienser

portioner
  • 300 g fryst kycklinglever
  • 2 gula lökar, hackade
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 1 tsk mejram
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • kokt ris
  • persilja

Gör så här

  1. Dela den halvtinade kycklinglevern i stora bitar.
  2. Fräs lök och svamp tills svampen tar färg.
  3. Fräs levern, krydda. Rör ned tomatpuré och späd med grädde.
  4. Tillsätt svampröran, låt småkoka 15 min. Slå röran över ris och servera.