Kycklinglevermousse som pålägg

Kycklinglevermousse som pålägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglevermousse som pålägg

8 ingredienser

Kycklinglevermousse är inte bara god som förrätt. Den kan även vara bra att ha i kylen som pålägg. Du behöver en mixer eller matberedare till den här rätten. Om moussen inte blir helt slät kan den passeras genom en finmaskig kyl innan den kyls.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglever
  • smör, att steka i
  • 3 msk gul lök, finhackad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl portvin eller sherry
  • 30 g smör, smält
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka 3 msk fint. Putsa levern och fräs den och löken i smör. Levern kan gott vara lätt rosa i mitten.
  2. Mixa lever, grädde och portvin eller sherry. Kör till en slät massa. Blanda ner det smälta smöret, salt och peppar.
  3. Lägg upp i en fin burk och kyl. Moussen kan förvaras i kylskåp upp till 5 dagar.