Kycklinglevermousse som pålägg

Kycklinglevermousse som pålägg
Foto: TV4

Kycklinglevermousse är inte bara god som förrätt. Den kan även vara bra att ha i kylen som pålägg. Du behöver en mixer eller matberedare till den här rätten. Om moussen inte blir helt slät kan den passeras genom en finmaskig kyl innan den kyls.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 450 g kycklinglever
  • smör att steka i
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl portvin eller sherry
  • 30 g smält smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka 3 msk fint. Putsa levern och fräs den och löken i smör. Levern kan gott vara lätt rosa i mitten.
  2. Mixa lever, grädde och portvin eller sherry. Kör till en slät massa. Blanda ner det smälta smöret, salt och peppar.
  3. Lägg upp i en fin burk och kyl. Moussen kan förvaras i kylskåp upp till 5 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept